OTOPLASTIEKEN – GEHOORBESCHERMING OP MAAT

Al meer dan 25 jaar ervaring in werkkledij en persoonlijke beschermingsmiddelen

Op maat gemaakte oordopjes ofwel otoplastieken zijn een perfect middel om het gehoor van uw medewerkers te beschermen. Als beschermen bij de bron niet lukt, of te kostbaar is, dan is het dragen van otoplastieken een uitstekend alternatief.

Bent u op zoek naar gehoorbescherming op maat?
Wil je otoplastieken kopen of laten opmeten?

Dan bent u hier aan het juiste adres!

Otoplastieken 3D productie

Otoplastieken zijn oordopjes speciaal op maat van de drager gemaakt. Ze zijn dus uniek. Het DRAAGCOMFORT is geweldig en dat geeft blije medewerkers. U laat zien dat u om het welzijn van uw medewerkers geeft. De PRODUCTIVITEIT van uw medewerkers gaat hiermee omhoog tot wel 3%.

Otoplastieken op maat

We produceren deze otoplastieken in ons EIGEN LABORATORIUM. Dat doen we met speciale 3D technieken. Dat komt de pasvorm ten goede. Dit in tegenstelling tot modellen die met de hand geproduceerd worden. Het geeft een enorme foutenreductie omdat we de factor “mens” uitschakelen in het meest essentiële proces van de productie, namelijk het maken van de mallen. We gebruiken een speciale 3D SCANTECHNIEK, waardoor de perfecte mal ontstaat om zo het eindproduct met onze 3D printer te kunnen printen.

Certificering

We zijn bij Ediego erg blij dat we de certificering met SUCCES hebben doorlopen. Daarom kan met een gerust hart uw harde of zachte otoplastieken bij Ediego ons bestellen.
Al u voor Ediego Otoplastieken kiest, dan kunt u de aanduiding van deze certificering bij elk product vinden.
Al onze producten voldoen aan de wettelijke CE -standaarden. In verwijzing naar deze en de EN -standaarden voldoen deze producten aan EN 352-2:2002 en de verordening (EU) 2016/425 van het Europees Parlement en de Raad.

Lektest nodig?

Onze oren veranderen continue door het kraakbeen. Kraakbeen wijzigt continue gedurende ons hele leven. Daarom is het belangrijk om otoplastieken te controleren op aansluiting in het oor. Dat noemen we lektesten.
Als otoplastieken lek zijn, dan moeten ze vervangen worden. Gemiddeld kan een werknemer zijn otoplastieken 4 jaar gebruiken. Dit is een gemiddelde. Dit wil zeggen dat sommige gebruikers van otoplastieken na één jaar al lekken ervaren, terwijl anderen er 7 jaar mee kunnen doen.

Wettelijk kader otoplastieken

Zoals u waarschijnlijk wel weet, is de wetgeving van persoonlijke beschermingsmiddelen rondom gehoorbescherming aangepast. Door deze aanpassing is de wet komt gehoorbescherming in de allerhoogste categorie van veiligheid. De Europese overheid erkent dus het belang van het dragen van gehoorbescherming. Deze is omschreven in de Verordening (EU) 2016/425 van het Europees Parlement en de Raad. Dit maakt dat alle oude richtlijnen vervallen.
Praktisch betekent dit, dat iedere op maat gemaakte gehoorbeschermer afgeleverd moet worden met een zogenaamde lektest en dat deze gehoorbeschermers ook ieder jaar gecontroleerd moeten worden op lekkage indien het geluidsniveau dermate hoog is, dat het verplicht is om gehoorbescherming te dragen. Zonder deze nieuwe certificering is de gehoorbescherming niet geldig. Deze wet is ingegaan op 21 april 2018.

VRAAG NU JOUW GRATIS PRIJSVERGELIJK

Prijzen vergelijken is steeds een goed idee. Want onze experts brengen u gratis een bezoek, delen hun expertise of geven u vrijblijvend advies.

Doe het nu want dit neemt maar enkele seconden tijd in beslag.